Областна администрация Варна стартира  проект Оптимални пристанища – намаляване на

...
Областна администрация Варна стартира  проект Оптимални пристанища – намаляване на
Коментари Харесай

Проект на Областна администрация Варна по програма Интеррег

Областна администрация Варна стартира  план „ Оптимални пристанища – понижаване на излъчванията на въглерод в пристанищата “,  по стратегия за междурегионално съдействие „ Интеррег Европа 2014-2020 “, предпочитана ос 3 „ Нисковъглеродна стопанска система “.
 
Водещ партнъор по плана е Свободен Ханзейски град Хамбург – Канцелария на сената. Основни партнъори в плановия консорциум са Община Монфалконе, пристанищна администрация на Нант – Сен Назер, Мрежа на пристанищните управляващи на Северно Тиренско море, пристанище Хамбург (маркетингов отдел).

Заинтересовани страни по плана от българска страна са Морска администрация, Пристанище Варна, Директива за птиците Пристанищна инфраструктура, Община Варна, Регионална инспекция за опазване на околната среда. Общата цел на ОПТИМАЛНИ ПРИСТАНИЩА  е възстановяване на съответните принадлежности на районната политика за понижаване на нездравословните излъчвания, породени от автомобилния превоз. За реализиране на тази цел плана ще употребява разликите в пристанищата на сътрудниците по плана. Ще се обменят ефикасни принадлежности и най-хубави практики. Това тясно и взаимно изпитание сред другите управляващи, обществени институции и пристанища ще докара до потребно взаимоотношение, от което ще се възползват всички заинтригувани страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР